De 50% aktie gaat vanaf NU van start en hij duurt tot en met de laatste dag van mei 2024, 12 uur 's nachts. U kent het principe: elke gift mag gestort worden naar de bankrekening van de stichtingen zelf en onze sponsors leggen er 50% bij. De nieuwsbrieven zijn al verstuurd met de postboden naar onze donateurs, dus die liggen morgen in de brievenbus (vrijdag 17-5-2024).

Mochten er nog kleine dieren-opvangen (stichtingen) zijn, die mee willen doen: even mailen met dianaspaans@online.nl of bellen met het telefoonnummer dat op de site staat.

 

De voorlopige tussenstanden zijn op zaterdag 18 mei 2024:

Canil de Portimao 250 euro; Esperanza Hoop voor Honden 250 euro; Rizzo Rattenopvang 40 euro; Dierenplaatsing 725 euro; Friends of Animals 115 euro; Zwerfkatten Haven  IJmuiden 0 euro; Shelter Friend Ukraine 0 euro (Voorlopige tussenstand 1.280 euro)

STICHTING ESPERANZA HOOP VOOR HONDEN  www.esperanzahoopvoorhonden.nl en via facebook Esperanza Hoop voor Honden

Deze stichting biedt een plekje onder de zon voor extra kansarmen. Dat kost veel: medicatie, medische ingrepen, (bloed)onderzoeken. Het duurst zijn momenteel Lydia (boefje van 10 jaar, grote oren, forse hartkwaal); lieve Tinka (lichtgekleurde hond op de foto hierboven, 9 jaar, ernstige Leishmania) en Roemeense Kito (donkergekleurde hond op de foto hierboven, 9 jaar, ooit zo mishandeld, vraagt duur voer en supplementen). Zij hebben nu weer kwaliteit van leven en zijn ons aller zorg en steun zo waard!

 

SUPPORT FRIENDS OF CANIL DE PORTIMAO (via facebook met dezelfde naam)

Buddy, een 12jarig hondje, werd gevonden in de goot. Onze Hollandse vrienden die in Portugal hun pensioen voeren, brachten hem meteen door naar de dierenarts. Zo erg was hij er aan toe. Sommige mensen vragen, "waarom er zo veel moeite wordt gedaan en geld wordt uitgegeven aan een oud hondje?" Maar hij is het gewoon waard. Elke dag krijgt Buddy medicijnen vanwege een hartkwaal, maar hij is zo blij met zijn 2e kans!

Ginger (met verband om haar nek) werd gewond langs de weg gevonden met een nest van 6 puppies. Iedereen is nu veilig. De dierenartsrekening gaat eindigen op 850 euro om de hele familie gezond te krijgen en daarna kan alles geplaatst worden. Komt goed.

Dus u begrijpt: er is geld nodig voor dierenartskosten en één van de opvangplekken  heeft een opknapbeurt nodig.

U kunt uw donatie storten naar Stichting Samenwerkende Dierenclubs met bankrekeningnummer NL22 TRIO 0198.5707.67 o.v.v. Portugal

 

STICHTING ZWERFKATTEN HAVENGEBIED IJMUIDEN (onder dezelfde naam op facebook en met dezelfde naam als site)

(Er komen meer foto's en meer tekst.)

Nemen zelden een buitenlandse kat op. Maar Artemis, die al 2,5 jaar  bij een Griekse dierenarts woonde, na te zijn gevonden op straat met een gebroken rug en een blaas die dagelijks meermaals moest worden leeg gedrukt.... Daar was die uitzondering. Dus enkele rit naar Schiphol en nu het prima naar haar zin hebbend in Velsen.